søndag den 15. februar 2015

Minicruise til Oslo - Kan varmt anbefales :-)

Vi har været af sted rigtig mange gange efterhånden og vi har nydt det hver eneste gang.

Båden sejler fra København kl. 16.30 og er i Oslo næste morgen kl. 9.45. Om eftermiddagen går turen mod København igen med afgang kl. 16.30 og ankomst i Kbh. kl. 9.45.

Der findes kahytter i alle prisklasser - i gamle dage (læs: 80'erne) kunne man også sidde i flystole i bunden af skibet, men det var nu ikke nogen fornøjelse, selvom det var noget af en fest, når man var af sted med sin klasse.

Det fantastiske ved sådan en tur er, at man hiver stikket fuldstændig ud og derfor føler at det godt 1½ døgn er meget længere end det egentlig er.

Tiden i Oslo kan bruges til at shoppe (men det er dyrt!!), til at kigge på museer - Kontiki museet er måske det mest interessante, for det vil til enhver tid forekomme mig ubegribeligt, hvordan man kunne sejle på verdenshavene i en sivbåd. Og overleve!! Det kan også anbefales at tage trikken op til Holmenkollen og nyde den absolut fantastiske udsigt over Oslo. Kører man et par stop længere er der mulighed for at få en tur på ski, når det er vinter. Ellers er området skønt at gå tur i, når der ikke ligger sne.

Det er også hyggeligt bare at gå og slentre en tur i byen - Oslo er lidt en "landsby" i forhold til fx København eller Stockholm, men meget, meget hyggelig.

På båden er der naturligvis mulighed for at shoppe taxfree, der er forskellige restauranter, barer, casino, café og på den ene af bådene er der poolområde.

Vi har været af sted i de billigste kahytter og det er OK, men skal der være lidt luksus kan jeg varmt anbefale at tage Commodore Class eller endnu bedre Commodore de luxe. Commodore Class er lækre kahytter, som gode store hotelværelser - Commodore de luxe giver adgang til loungeområde med gratis drikkevarer + snacks.
Vi har været af sted med vores børn mange gange gennem årene og det er en stor oplevelse at møde DFDS-figurerne, være med til hestevæddeløb, disco eller, hvad der ellers laves.

Nu er vores børn store og gider ikke tage med mere, men vi nyder det stadig.

Det sjove er, at da vi tog af sted med børn, syntes vi det var meget fint tilrettelagt for dem - nu hvor vi tager af sted på "kæreste-ture" synes vi at det er meget passende for vores aldersgruppe. Med andre ord - det er en meget fin balance DFDS formår at skab, så det er rart at være af sted for såvel børnefamilier som voksne uden børn.

Det kan godt betale sig at holde lidt øje med tilbudene for det er forholdsvis dyrt at booke til fuld pris, men DFDS er gode til at lave tilbud, så finder man dem, kan man nemt spare 30-50%.

Nå ja, fik jeg sagt, at vi naturligvis lige har booket endnu en tur - denne gang håber vi på lidt mindre søgang end da vi var af sted i januar, hvor de sidste par storme stadig spøgte lidt.2 kommentarer:

  1. Vi har været på sådan en tur en kold påske for et par år siden. Det er smukt at sejle i den norske skærgård.

    SvarSlet
    Svar
    1. Indsejlingen i Oslofjorden eller den modsatte vej, er smuk og betagende.

      Slet